FDSZ-BME Hírek

Megújul a szakszervezet

A szakszervezet az elmúlt évben örvendetes módon jelentős tagbővülésen ment keresztül. Ennek nyomán az egyes alapszervezetek 2023 decemberében és 2024 januárjában tisztújító taggyűléseket szerveztek, új tagokkal bővült az FDSZ-BME választmánya és küldöttgyűlése.

megujulo szakszervezetA bekapcsolódás, aktivitás elősegítése érdekében egyes alapszervezetek új kommunikációs csatornákat hoztak létre vagy felfrissítették a meglévőket, emellett megújult az FDSZ-BME honlapja is.

A szakszervezet folytatja toborzó tevékenységét az új évben is: az érdeklődők keressék bátran az alapszervezetek tisztségviselőit.

A tagbővülés nyomán elindultak a kollektív szerződés előkészítésének munkálatai is. A kollektív szerződés a munkaviszonyunkra vonatkozó szabályok együttese, mely rögzíti a munkavállalói jogainkat, függetlenül attól, hogy állami fenntartásban maradunk vagy alapítványi formába szerveznek át minket. A kollektív szerződés a szakszervezet által a munkavállalók számára nyújtható legfontosabb védőháló, ezért fontos, hogy az egyetem minden dolgozójának jogait védje – munkakörtől és szervezeti egységtől függetlenül. A következő hetekben az egyes alapszervezeteken keresztül lehetőség lesz részt venni a szerződés előkészítésében és véleményezésében. A szakszervezeti tagok figyeljék a kari alapszervezeti kommunikációs felületeket!

További híreink:

Szakszervezeti segély igényelhető

LÉPJ BE, hogy elkészíthessük a KOLLEKTÍV SZERZŐDÉST!

FDSZ-BME vezetésében történt személyi változás

Változás a tagdíj fizetési módjában